Фото: М. Ердељи

Хор дечјег оперског студија Српског народног позоришта, којим руководи солисткиња Опере Верица Пејић, одржаће у сарадњи са организацијом НУРДОР концерт хуманитарног карактера у четвртак, 12. септембра, у Синагоги.

Почетак концерта заказан је за 20 часова, а улазница је добровољни прилог за НУРДОР, национално удружење родитеља деце оболеле од рака.

Овом приликом публика ће слушати четрдесет полазника Дечјег оперског студија, који ће по шести пут извести целовечерњи концертни програм; очекују нас одломци из светских музичких дела, опера и мјузикала, као и једна од Мокрањчевић руковети.

Ово ће уједно бити и генерална проба пред наступ у Неготину, где ће Дечји оперски студио СНП-а наступити у оквиру 58. Мокрањчевић дана.

Овај јединствени оперски хор први наступ ван Новог Сада имао је у јуну 2023. године када су наступали на фестивалу у Зрењанину. Публика ће и у овој сезони моћи да их слуша и у оквиру редовног позоришног репертоара, а аудиције за нове чланове одржаће се крајем септембра и почетком октобра.