Фото: В. Величковић

На недавно завршеном Позоришном фестивалу младих аматерских и професионалних аутора – МАПА 032, који је трајао од 23. до 29. септембра у Чачку, жири у саставу: глумица Исидора Минић, глумац Радоје Чупић и драмски писац Петар Михајловић – доделио је укупно 20 награда у две селекције.

Истакнути уметници наградили су представу „Ко је убио Џенис Џоплин?“ Српског народног позоришта и Омладинске престонице Европе ОПЕНС наградом за уметнички дојам представе у целини, за театарско уметничко дело као амалгам музике и речи, емоције и атракције, игре и живота.

За сву раскош изведене глумачке игре и готово документарну уверљивост – жири фестивала МАПА награђује БОЈАНУ МИЛАНОВИЋ за улогу ЏЕНИС ЏОПЛИН у представи КО ЈЕ УБИО ЏЕНИС ЏОПЛИН? у продукцији СРПСКОГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА из Новог Сада и ОМЛАДИНСКЕ ПРЕСТОНИЦЕ ЕВРОПЕ Нови Сад ОПЕНС.

За уверљиву једноставност игре коју је једнако успешно извео тумачећи више различитих улога – жири фестивала МАПА награђује СТЕФАНА ВУКИЋА за улогу остварену у представи КО ЈЕ УБИО ЏЕНИС ЏОПЛИН? у продукцији СРПСКОГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА из Новог Сада и ОМЛАДИНСКЕ ПРЕСТОНИЦЕ ЕВРОПЕ Нови Сад ОПЕНС.

За неспутану енергију стављену у службу позоришног комада и искрено уживање у сценској игри – жири фестивала МАПА награђује СОЊУ КЕСЛЕР за улогу ЏЕНИС ЏОПЛИН у представи КО ЈЕ УБИО ЏЕНИС ЏОПЛИН? у продукцији СРПСКОГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА из Новог Сада и ОМЛАДИНСКЕ ПРЕСТОНИЦЕ ЕВРОПЕ Нови Сад ОПЕНС.